Thursday, March 19, 2009

Irna Yakin Travel & Tours



Kali pertama Nana jumpa Dato Siti


Kenapa pulak mata ustaz tu?

Haji Shahril cerita pasal kad Kembara...

Ini dia, ofis Irna Yakin Travel

Cerita ustazah dalam paper ni...

Sila masuk...

Wah, cantik bilik saya...

Kusyi tengok apa tu?

Pada 4 Mac 2009, Penasihat Khas Umrah Irna Yakin Travel & Tours, Dato' Siti Nor Bahyah dan suami, Ustaz Wan Akashah Abdul Hamid berkunjung ke pejabat Irna Yakin Travel & Tours di Taman Melati, Setapak, buat kali pertama.
Dato' Siti nampak ceria dan teruja sejurus memasuki Irna Yakin Travel manakala ustaz Wan Akashah pula tersenyum simpul serta gembira.
Turut menemani pasangan itu ialah ibu Dato' Siti, Hajah Sofiah. Majlis ringkas diakhiri dengan jamuan makan tengah hari di sebuah restoran berhampiran. Turut hadir pada majlis ringkas tetapi penuh bermakna ialah tauke atau CEO Irna Yakin Travel, Dato' Masnawi Aton. Lihatlah gambar-gambar yang diambil oleh Zulkeflee Haron ini...

15 comments:

Raja Nor Azeda Raja Uda said...

cantiknya opis. Komputerpun canggih nampanya. Sure takde masalah 'gantung' lagi kan.

adlina17 said...

salam kak ana...nurul adlina nih...wah...sebak tengok kak ana..mungkin rindu dan terlalu bangga sbb akak dah mampu sampai ke tahap yg sepatutnya..tahniah akak..saya memang tahu dari awal lagi yg kejayaan pasti menjadi milik kak ana sbb kak ana ni org yang penyabar...kudos to u sis! alhamdulillah....u deserve it sis....amboih cantik opis u tau..all the best ya sis...

raihanah said...

to azeda,
Alhamudulillah, nak duduk ofis cantik...
setakat ini, tak adalah gantung-gantung lagi. bila nak datang ofis?

Adlina
Syukur Alhamdulillah. terima kasih.
semua tu berkat doa ramai, esp kawan-kawan yang memahami.

Br Hash said...

Assalamualaikum,

Tahniah dan teruskan usaha membawa jemaah ke tanah suci Makkah.

Wallahualam.

mohd Ridzwan said...

Assalamualaikum wr.wb....

Awwal kalam minni,mabruk alaikum wa kullu hal wan antum bikhoir...insya'allah.

Ermm...saya tumpang berbangga dengan kejayan Irna Yakin Travel & Tours sehingga kini yang mana berjaya meyakinkan masyarakat khususnya orang Islam dengan menyediakan perkhidmatan dan servis yang hampir sempurna tatkala para jemaah ingin mengerjakan ibadat umrah dan haji...

sebagai salah seorang yang berkecimpung dalam travelling dan umrah,saya teringin sangat nak mendalami ilmu yang boleh dikongsi bersama tentang perjalanan umrah dan keseluruhannya.

Secara keseluruhannya,saya berpuas hati dengan servis yang disediakan di Irna Yakin Travel & Tours...

Hj Mohd Ridzwan
Tour Coordinator Umrah
Addeen Travel & Tours Sdn.Bhd

Zuhila said...

Salam. Saya baru tahu tentang IRNA YAKIN ni.Upah haji buat juga ke?

yah1511 said...

Assalamualaikum wr.wb....

Pagi tadi, ade org call sya saya dari Irna Yakin. Suruh sya byr RM188, utk insurance ke atau masuk ahli. Ade kah ianyer betul...

emma said...

staff @ agent yg col org suh masuk jd ahli kurang ajar sgt....sy mnta supaya ajar la mereka supaya hotmatkn pelanggan even mereka x minat pn nk masuk...

emma said...

blh col pelanggan kalu mrk minat leh join ahli tp jgn la smpi pksa...ingat sume org leh d prbodohkn ke??? col trus tanya alamat nk hntr kad kt mn??? kalau nk cr untung pn jgn smpi menipu org x berkat...

emma said...

sesiapa yg penah kena cm saya tlg jgn brdiam diri...kn prbtulkn keadaan ni...

Tokabaut said...

Salam Kak Raihanah...saya minat nak kerja sebagai agen pemasaran ataupun tourist guide...di Irna ada kekosongan x? apa syarat2nya?
Terima kasih

ezabidin said...

pkl 3.30 tadi ada call dari irna yakin.. dia kata agent..dpt nama saya dari pusat kad kredit malaysia.. katanya kad kredit saya takde terlibat dgn mata2 ganguan dari agensi2 kad kredit. dia minta alamat..dan saya akan dpt kad seumur hidup, boucer RM700, boleh shopping dgn 30% diskaun..dan pergi umrah.. yg peliknya..dia minta no plat kereta, dan tau nama saya.. (SIAPA YANG BAGI NAMA SAYA? MANA DAPAT?) dia nak confirmkan no IC saya dan baca dari 4 digit pertama (tahun, bulan)..alamat.. lepas tu mintak saya bagi IC penuh.. KENAPA?.. ini fraud ke apa? apa tujuan ni semua? dia tak mintak persetujuan..terus nak bagi benda2 ni.. betul ke cara akad muamalat macam ni?

zul said...

Samalah suami saya dapat dgn En Izabidin. Dia dpt call dr Irna Yakin. Kata charge uth jd ahli seumur hidup 599 tapi ni dah dua kali charge 599. Saya rasa tak yakin dgn Irna Travel. Adakah betul Irna Yakin atau ada con kompeni yg menyamar sbg Irna Yakin. Suami sy pulak dgn baiknya memberikan no ic dan kena tipu. Kad Irna Yakin pun tak boleh dapat. Jd sy rasa jgn lah sbb nak dptkan bisness menipu org dgn cara mcm ni. Tak baik. sy jd geram dgn Irna Yakin & Tour ni. Please somebody comment.

Ezzanna said...

Assalamualaikum,

Kak...saya berminat untuk bekerja di Irna Yakin. Saya pergi ke umrah melalui Irna Yakin dan berminat untuk bekerja di Irna Yakin.

Ada chance tak?

Cheeky12 said...

Sy pn dpt call dr Ema dr Irna Yakin. Situasi sama mcm Ezabidin. Sy tak cakap pn sy stuju nk trima pakej dia, tiba2 dia sambungkan talian kpd manager dan manager suruh bacakan no ic. Kmudian, sy dpt sms rm599 tlh dicharge dr kredit kad sy. Mengamuk sy masa tu. Ada sorg staff irna pasangkan balik perbualan sy dgn ema tp dia cut perbualan. Sy ckp sy tak halalkan 1 sen duit sy yg dia tolak. Dia blh ckp sy ni meroyan. Halal haram Allah yg tentukan. Sungguh biadap. Sy trasa dianiaya.

Bila dpt kad irna, sy dapati takde la special sgt. Kalo nk menginap kne duduk hotel yg dia listkan sahaja. Ada tu hotel rm80 je smlm. Kalau nk guna kad dia pn, kne call syarikat sminggu sblm menginap di hotel utk booking. Kalo cmtu, baik sy pegi je hotel yg ada diskaun utk government service. Lbih kurang je pn.

Pls la, sy rasa kalo cmni la cara syarikat awk bkerja. Mmg tak bertahan lama la company ni. Wallahualam.