Monday, February 16, 2009

Ofis baruku

Salam untuk semua pembaca dan pengunjung blog ni.
Saban hari makin sibuk nampaknya! Tapi segala-galanya under control.
Sekarang ini, ofis baru dah 80 peratus siap dah dan boleh masuk, insya-Allah minggu depan.
Hari Khamis perabot akan dimasukkan. Teruja gak tengok ofis baru ni, berkonsep moden kontemporari. Paling saya jatuh hati, pintunya...simple namun menawan!
Tak sabar dah nak bekerja di tempat baru tu nanti, sekarang ni masih di Danau Kota.
Hampir setiap hari, saya melawat ofis baru ni, hinggakan Ahad pun pergi jugak, saja je lunch dengan famili di situ, di restoran D Templer - masakan chinese muslim. Sedap gak, budak-budak pun suka, esp tom yam dan grilled bean curd. Mulanya humaira kata kenyang tapi bila tengok sotong bercili, seleranya terbukalah.
Ofis baru ni di Taman Melati, banyak restoran di situ. Saya perhatikan yang paling jadi tumpuan ialah Leha Kel Food - Ahad pun full house. Di situ ada pelbagai lauk-pauk dan manisan. Bukan sahaja hidangan Kelantan tetapi ikan bakar, cencaluk, ulam-ulaman pun ada. Paling saya suka di situ laksam, sagu gula melaka dan lompat tikam.
Banyak lagi yang ada, mungkin memenuhi cita rasa ramai. Dengar cerita, kakitangan UIA pun sering makan di sana. Apapun, jangan ghairah sangat untuk makan ni, kesihatan badan pun mesti dijaga kerana ingatlah, perut adalah sarang penyakit.
Jadi, biarlah berpada-pada. Makanan yang diambil terlalu banyak boleh memudaratkan dan jika kurang makan pun boleh memudaratkan. Beringat!

Thursday, February 05, 2009

Umrah Perdana

Assalamualaikum. Harap anda sihat dan sentiasa dirahmati Maha Esa.

Anda berhasrat merngerjakan ibadat umrah bersama-sama Dato' Siti Nor Bahyah? Jika mahu, jangan lepaskan peluang keemasan ini dengan menyertai rombongan umrah perdana kami yang dijadualkan pada 29 Mei 2009 bersempena cuti persekolahan. Kembara ibadat ke Tanah Suci ini dijadualkan mengambil masa kira-kira 12 hari 10 malam. Pengisiannya insya-Allah melekat di hati anda! Gandingan mantap Dato' Siti Nor Bahyah sebagai penceramah motivasi tersohor tanah air dan pengalaman bekas pegawai dan pembimbing jemaah haji dan umrah Tabung Haji Travel, Ustaz Mohd Roslan pasti menyebabkan anda memperoleh penghayatan ibadat sepanjang mengerjakan umrah bersama-sama Irna Yakin Travel & Tours.

Namun, jika ada sudah merancang percutian pada musim cuti persekolahan ini dan tidak berkesempatan bersama-sama kami untuk menunaikan umrah, bolehlah pilih tarikh lain, bermula April ini hingga akhir Ramadan.

Insya-Allah, anda masih mendapat bimbingan daripada Dato' Siti Nor Bahyah atau suami, Ustaz Wan Akashah Abdul Hamid dan Ustaz Mohd Roslan sebagai melengkapkan lagi ilmu sebelum melangkah ke Tanah Suci. Pada Syaaban/Ramadan, insya-Allah, Dato' Siti Nor Bahyah ada bersama-sama anda jika mahu beribadat di dua kota suci.


Harga? Bermula dari RM5,220 seorang (empat orang sebilik)
Jika mahu duduk dua orang sebilik harganya RM6,000
Di Makkah, menginap di Ufuk al-Fateh/Hotel Shobra manakala di Madinah, Mawaddah Hotel/Al-Fayrous.

Tuesday, February 03, 2009

Nostalgia Berita Harian

Tidak sempat saya coretkan di dalam blog ini minggu lalu apabila menjejakkan kaki semula ke pejabat Berita Harian di Jalan Riong, Bangsar, Kuala Lumpur. Wah, tersergam megah dan indah Balai Berita, yang banyak meninggalkan kenangan manis kepada diriku.
Sudah semestinya saya gembira apabila bertemu kawan, kenalan dan rakan-rakan lama. Dari boss hinggalah vendor, masih ada yang mengenaliku biarpun sudah empat tahun tidak menghayun langkah ke sana, iaitu sejak bertugas di Berita Publisihing bersama-sama majalah Jelita. Tidak sangka tetapi semuanya nyata. Kali terakhir saya meninggalkan tempat itu ialah pada 31 januari 2005 dan pada 29 Januari 2009, kakiku melangkah ke sana sekali lagi. Namun, kunjunganku ke sana bukan untuk mencari peluang pekerjaan di sana tetapi untuk mencari peluang menjalin kerjasama dengan akhbar Berita Harian/Berita Minggu.
Pertemuan dengan Kak Yati dan Encik Mizal pada dasarnya nampak positif. Insya-Allah, harap segala-galanya berjalan lancar demi kebaikan dan hasrat membawa umat Islam ke Tanah Suci.
Seronok apabila sempat bertemu rakan lama, namun, tempoh saya di sana terasa singkat, tidak cukup rasanya tidak meluangkan masa lebih lama di pejabat lama. Tempat jatuh lagi dikenang, ini pula tempat menimba ilmu dan mencari rezeki.
Diharap pemergian itu bukan yang terakhir buat saya dan dua lagi rakan setugas yang turut menghadiri perbincangan dengan Kak Yati dan Mizal. Seronok juga melihat telatah Mizal yang banyak idea dan pandangan.
Ok. saya sambung nanti. Ada kerja sedikit ni. Temu janji yang perlu dipenuhi.