Wednesday, August 26, 2009

Hanya RM4,990

Masjid Nabawi semakin cantik dan terus pesat membangun
Solat sunat ihram sebelum mengerjakan umrah

Ladang unta di Hudaibiyah, Makkah

Bazar di sekitar Tanah Suci Makkah

Sekitar Masjid Nabawi, berhampiran Kubah Hijau


Hanya RM4,990 untuk mengerjakan ibadat umrah bermula Mac hingga Ogos 2010. Syaratnya? Daftar dengan Irna Yakin Travel & Tours dengan menghubungi talian 03-41473699.
Bayar wang pendahuluan RM2,000 sebelum 31 Disember 2009 dan bakinya boleh dibereskan satu bulan sebelum berangkat. Mudah sahaja! Sayugia diingatkan, bukan DARI RM4,990 tetapi HANYA RM4,990. Murah!!! Jangan tunggu, siapa cepat mendaftar, dia bakal memperoleh harga RM4,990 itu. Bayaran boleh dibuat secara tunai, cek dan kad kredit.
Bagaimanapun, jika pendaftaran dibuat pada atau selepas 1 Januari 2010, harganya sudah berlainan. Jadi, jangan tunggu, daftar terus dengan kami....
Penerbangan pilihan kami ialah MAS manakala tempoh pakej ialah 12 Hari 10 Malam. Pakej termasuk penerbangan terus pergi-balik kelas ekonomi sektor KUL/JED - JED/KUL, penginapan di Makkah dan Madinah (jarak di antara 50 meter hingga 120 meter), makan dan minum 3 kali sehari, khidmat mutawif, pengangkutan, ziarah, air zamzam, kursus umrah percuma, cenderahati dan seperti biasa petugas kami akan menemani anda dari Tanah Air hingga Tanah Suci.


Thursday, August 20, 2009

Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadan

Masjidil Haram dibanjiri jutaan umat Islam pada setiap Ramadan
Mengikut sunnah, Rasulullah berbuka dengan tamar/kurma segar sebelum solat. Jika tiada tamar segar, Nabi berbuka dengan beberapa biji tamar kering dan jika tiada tamar kering, baginda meneguk air.

Mengerjakan umrah, termasuk menziarahi kota Madinah adalah sebahagian amalm tambahan yang boleh dilakukan ketika Ramadan

Insya-Allah, Sabtu ini kita akan menyambut 1 Ramadan. Bulan penuh keberkatan dan menjanjikan beribu-ribu ganjaran. Hati yang berpuasa akan sentiasa bersyukur dan tiada ruang untuk merungut.
Allah SWT berfirman yang bermaksud: "...dan bersyukurlah kepada-Ku (atau nikmat yang Aku berikan kepadamu) dan janganlah kamu mengingkari nikmat-Ku.
Bersempena kehadiran bulan mubarak ini, saya memohon kemaafan di atas segala kesilapan. Semoga kita mampu meningkatkan amalan sepanjang Ramadan dan berpeluang bertemu malam Lailatul Qadar. Diharapkan segala amalan dilaksanakan sepanjang Ramadan diteruskan pada bulan-bulan berikutnya.

Salam Ramadan!


Thursday, August 06, 2009

Muzium Dua Masjid Suci

Pintu masuk ke Muzium Dua Masjid Suci, yang terletak di Makkah dan berhampiran Hudaibiyah
Pintu yang pernah menghiasi Masjid Nabawi

Pintu Kaabah

Himpunan di Muzium Dua Masjid Suci menjadi perhatian jemaah

Pancuran emas yang terletak di Hijr Ismail
Antik sungguh tangga kayu ini yang digunakan pada 1240 Hijrah

Tangga kayu untuk naik ke pintu Kaabah

Himpunan yang boleh ditemui di dalam muzium Dua Masjid Suci iaitu, bahagian atas tiang
Jemaah umrah Irna Yakin yang berlepas ke Tanah Suci pada 10 Julai 2009 dan dipimpin oleh Cikgu Zainal Bujang